Tiramisu

                                                                                      Ananászos tiramisu
 
Hozzávalók: 1 ananász (cca. 1, 4 kg, jó helyette a konzerv is), 3 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, 8 babapiskóta, 6 evőkanál ananászlé, 2 evőkanál kókuszlikőr, 3 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg mascarpone, 1,5 dl zsírszegény joghurt, 1/2 csokor borsmenta, 1 evőkanál kakaópor Az ananászt felszeleteljük, héját levágjuk, fás közepét kimetsszük, húsát felszeleteljük. A vajat, vagy margarint serpenyőben felhevítjük, és megolvasztunk benne 5 dkg cukrot. Beleszórjuk az ananászdarabokat, és kb. 5 perc alatt megpároljuk. Közben időnként megkeverjük. Végül hűlni hagyjuk. A kókuszlikőrrel keverjük az ananászlével. A babapiskótákat kb. 16X21 cm-es, 1,5 l-es jénai tálalján elosztjuk. Meglocsoljuk a kókuszlikőrrel elkevert ananászlével, és ráhalmozzuk az ananászdarabok felét. A tojássárgákat 3 evőkanál forró vízzel és a maradékcukorral robotgép habverőjével krémesre kikeverjük. Beleszórjuk a reszelt citromhéjat,ésevőkanalankénthozzáadjukajoghurttalsimárakevertmascarponét. Belevegyítjük a vékony csíkokra metélt mentaleveleket, majd a massza felét a gyümölcsrétegre simítjuk. A maradék ananászból 3 darabotfélreteszünk, a többit a krémre halmozzuk, végül befedjük a maradék krémmel.Legalább 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A tiramisut közvetlenül fogyasztás előtte kakaóporral meghintjük.
 
                                                                                               Epres tiramisu  
 
 Hozzávalók: 15 db. 8 x 8 cm-es kockához: 1 kg eper, 25 dkg mascarpone (azzuro),13 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor, 4 db tojás sárgája, 2 dl tejszín, 1 tasakhabfixáló, 30 dkg piskótalap, 6 evőkanál illatos likőr, Citromfű levélkék 15 db szép epret félreteszünk a többit félbe, negyedbe vágjuk. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tojáskrémhez keverjük (egy kicsit híg lesz, nem baj). A piskóta lap felével kibélelünk egyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém kétharmadát a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk az epret, majd ráborítjuk a maradék piskóta lapot,meglocsoljuk a maradék likőrrel és bevonjuk a maradék krémmel. Felkockázzuk és a kockák közepébe, tesszük a félretett epret, és 6 órára a hűtőbe tesszük. Könnyű édesség.  
 
                                                                                          Eredeti olasz Tiramisu
 
Hozzávalók: 6 db tojás, 2 csomag Manner babapiskóta, 5 evőkanál cukor, 50 dkg mascarpone sajtkrém, nagy adag tejeskávé, rum, 1 tábla Boci csoki (lereszelve),kakaópor.Elkészítés: A tojások sárgáját kézi mixerrel kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a Mascarpone krémet, utoljára pedig belekeverjük a tojások felvert habját. A kávéba beleöntjük a rumot (ebbe mártogatjuk a babapiskótákat), majd előveszünk egy nem túl magas, szögletes tálat. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a rumos kávéba, majd szorosan egymás mellé rakjuk. Ha egy sor megvan, öntsünk rá egy réteg krémet, hintsük meg kakaóporral, majd a reszelt csokival. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak: babapiskóta, krém, kakaópor,csokireszelék, stb. Egy napig pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek, óvatosan  szeleteljük!A tál ideális mérete: 10x30x10. Így kb. 3 réteg magas lesz, és könnyű kiemelni szeleteléskor.
 
                                                                              . Holland tiramisu 1.
 
Hozzávalók: 20 dkg babapiskóta, 2 tojás, 15 dkg cukor, 50 dkg Mascarpone(tejszínes sajt), 4-5 csésze kávé, Amaretto, kakaópor.  A tojássárgákat a cukorral kikeverjük. Hozzákeverjük a krémsajtot és a keményre vert fehérjét. A babapiskótát beáztatjuk a kávéba, és a felével kirakunk egy tálat.Meghintjük Amarettoval. Rákenjük a sajtos massza felét, majd beborítjuk a piskótamaradékával, amit szintén meghintünk Amarettoval. Beborítjuk a krémmaradékával. Legalább 1 órára, hidegre tesszük, majd tálaláskor meg hintjük kakaóporral. .
                                                                                               
                                                                                   Holland tiramisu 2  
 
. Hozzávalók: 25 dkg babapiskóta, 50 dkg mascarpone, 31/2 cl kávé, 4 tojássárgája, 2 tojás fehérje, só, 10 dkg cukor, kakaó, reszelt csokoládé, 5 ek. Amaretto.Keverjük ki a tojás sárgákat a cukorral és adjuk hozzá az Amarettot és a mascarpone sajtot. A tojásfehérjéket egy kis sóval verjük keményre, és óvatosan keverjük hozzá a krémhez. Terítsük a babapiskótát egy sütőformába és hintsük meg a kávéval. Kenjük meg a töltelékkel, olyan vastagon, mint a piskóta maga.Terítsük be ismét piskótával, amit kávéval megspriccelünk, és a maradék krémet kenjük rá. Az utolsó sort szórjuk meg kakaóval és reszelt csokoládéval. Legalább 11/2 órára tegyük hidegre
 
"Igazi" tiramisu
 
Hozzávalók: 500 g Mascarpone sajt, 1/8 l (125 ml) espresso kávé, 4 tojássárgája, 2
tojásfehérje, 100 g porcukor, 2 cl Amaretto likőr (vagy jóféle Porto Rico rum), 200 g
babapiskóta, 3 evőkanál kakaópor
A krém: tojássárgáját porcukorral és a likőrrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a
sajtot, és sima krémet keverünk belőle. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és
hozzádolgozzuk a sajtos krémhez.
A piskóta mennyiséget 3 felé kell osztani.
Az első részt lerakjuk egymás mellé, meglocsoljuk kávéval annyira, hogy jól
megszívják magukat, de azért ne ázzanak teljesen szét. Erre pakoljuk a krém egy
részét, hogy az jól befedje a lerakott sor piskótát. Erre rakjuk a következő réteg
piskótát, amit szintén meglocsolunk kávéval, majd erre megint krémet rakunk.
Aztán megint a piskóta következik, természetesen ezt is meglocsoljuk espressóval.
Erre a sor piskótára már nem teszünk krémet, ellenben a tetejét vastagonor.
 
 
Őszibarackos tiramisu
 
Hozzávalók: 2 dl erős feketekávé, 2 dl rum, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 30 dkg mascarpone sajt (vagy tejszínes
krémsajt). 25 dkg babapiskóta, 4 nagy őszibarack (télen befőtt, a szerk.) 2 dl
tejszín.
Elkészítése: A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a
vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások
habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén
megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt
őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel
bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük.
Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.
 
Szedres tiramisu
 
Hozzávalók: 400 g jól érett szeder, 150 g porcukor, 100 ml vörösbor, 2 evőkanál
cseresznye likőr (én Garone Cherry-t használtam), 2 evőkanál narancslé, 2
evőkanál Cassis (ezt kihagytam, mert nem tudom, hogy mi ez. Ha valaki tudja,
homályosítson fel!), 1 tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor, 2 evőkanál Amoretto (likőr,
vagy Amoretto massza kávéban feloldva)
250 g Mascarpone (cukrászati sajt, az Azuro krém nagyon jó), 250 g tejszín, 150 g
babapiskóta, 40 g vékonyra vágott mandula, 300 g málna, 1 teáskanál citromlé.Addig forralni, amíg fel nem oldódik a karamell, majd hozzá kell adni a cseresznye
.
likőrt, narancslevet, (Cassist) és addig főzni, míg szép tiszta színe nem lesz. Add
hozzá a szedret és vedd le a tűzről. Ezt a szirupot hagyd lehűlni.
A tojássárgáját 60 g porcukorral, a vaníliás cukorral, és az Amorettóval keverd
habosra. Majd kevert hozzá a Mascarpone-t.
A tejszínt keményre verd fel, ezt a kemény habot keverd hozzá a krémhez. A
szedret vedd ki a szirupból. A babapiskóta felét helyezd el a tál alján, öntözd meg a
sziruppal, a krém felét kend a tetejére, erre tedd rá a szeder felét, majd megint
babapiskóta jön, amit a sziruppal megitattál, majd a maradék szeder és a tetejére a
maradék krémet kend rá.
A mandulát meleg lábosban pörköld aranybarnára, és egy evőkanál porcukrot adj
hozzá, addig hagyd fent a tűzön, míg a cukor aranybarnára karamellizálódik. Ezt a
mandulát tedd a sütemény tetejére. A kész tiramisut jól takard le és min. 4 órára
tedd be a hűtőbe pihenni a legjobb, ha egész éjszaka pihen.
A málnát préseld át szűrőn, keverj hozzá 2 evőkanál porcukrot, 1 teáskanál
citromlevet és a maradék szirupot. Tálalásnál a szelet tiramisu mellé önts egy kis
málnaszószt, és esetleg egy kis tejszínhabbal díszítheted.
.
Tiramisu 1.
 
Hozzávalók a tésztához: 3 tojás, 9 dkg cukor, 3 evőkanál víz, 9 dkg liszt, fél csomag
sütőpor. (Ha lustábbak vagyunk, használhatunk 1 doboz babapiskótát.)
A krémhez 1 doboz Azuro krémsajt vagy Mascarpone, 5 dkg cukor, 1 csomag
vaníliás cukor, rum vagy Amaretto likőr, 1 tojás, 2 evőkanál méz szükséges.
A locsolóoldathoz: erős feketekávé, rum. Tetejére kakaópor (nem cukrozott).
Elkészítése: Elkészítjük a tésztát. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, majd
egyenként hozzáadunk 3 evőkanál vizet, hozzákeverjük a sütőporral elkevert
lisztet, végül a tojások felvert habját. Megsütjük.
A krém készítése: a tojássárgát a vaníliás cukorral és a cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a mézet, a rumot, jól elkeverjük, és végül a tojáshabbal
lazítjuk.
A piskótát lerakjuk, feketekávé és rum keverékével meglocsoljuk, és rákenjük a
krémet. Rétegezhetjük is; alulról felfelé: tészta, krém, tészta, krém.
A tetejét kakaóporral megszórjuk (teaszűrővel legegyszerűbb a terítés).
 
Tiramisu 2.
 
Hozzávalók: 1 kész piskótalap, 2 dl tejszín, 9 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1/2 dl
rum, 30 dkg mascarpone sajt, kevés zselatin, 2 dl hideg kávé, kakaópor a
díszítéshez
Elkészítése: A tejszínt hidegtálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját
porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum
következik (ezt kézi habverővel keverjük bele). Hozzáadjuk a sajtot, majd a felvert
tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá.
A piskótalapot az edény formájára vágjuk, és kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk
el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk.
Erre rátesszük a következő tortalapot, ezt is meglocsoljuk (vagy inkább
megspricceljük) kávéval, ráöntjük a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk,
hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk kakaóporral, és 12 órán át, hűtőben
tároljuk, mert csak így lehet majd szépen szeletelni
                                                                                  
 
                                     
 
                                                                                         Tiramisu 3.
 
Hozzávalók: 2 csomag babapiskóta, 2 dl hideg feketekávé, 2 dl rum, 1/2 kg mascarpone sajt, 4 db tojás, 15 dkg porcukor, 2 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítése: A tojásokat felütjük, és szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a porcukorral, majd belekeverjük a sajtot, a fahéjat és a tojássárgáját. A kávét és a rumot összekeverjük, és a babapiskótát megforgatjuk benne. Egy üvegtálba rétegenként felváltva beletesszük a piskótát és a krémet úgy, hogy alulra piskóta felülre krém kerüljön. a tetejét megszórjuk (nem cukrozott) kakaóval. Egy napig hűtőszekrényben hagyjuk állni.
 
                                                                                        Tiramisu 4.
 
T. Hozzávalók: 1 kg vegyes gyümölcs, 2-3 ek. citromlé, 250 g mascarpone, 100 g porcukor, 20 g vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 300 g kész piskótalap, 6 ek. illatos likőr Elkészítése: A gyümölcsöket felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, és alaposan lecsepegtetjük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. A piskótalap felével kibélelünk egy négyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével.A krém felét a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét, majd ráborítjuk a maradék piskótalapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel, bevonjuk a maradék krémmel, és csinosan változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. 6 órára behűtjük, és kockákra vágva tálaljuk.
 
                                                                                                         Tiramisu 6.
 
. Hozzávalók: (kb. 4-5 személyre egy kisebb mély tepsibe való adaghoz) 4 csomag kis babapiskóta vagy kettő dobozos (nagy csomag) babapiskóta, 0,5 kg Mascarponesajt (nagyobb szuper - hipermarketben kapható 250 g-os kiszerelésben), 4 tojás,Kb. 6 dl lefőzött kávé vagy Nescafé (ne legyen túl erős), Mandula aroma vagy mandula likőr, 2 dl konyak vagy rum, kb. 20 dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor Kakaópor a díszítéshez (de minden képen cukormentes kakaó)Elkészítése:Krém: A mascarpone sajtot egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a négy tojássárgáját, ízlés szerint édesítjük cukorral (én kb. 10 evőkanálnyit szoktam belerakni,így nem is túl édes de valaki édesebben szereti), hozzáadunk pár cseppmandulaaromát, (vagy a mandulalikőrből 0,5 dl) , kb. 0,5 dl rumot/konyakot, 1 csomag vaníliás cukrot és ezt géppel kb. 15 percig keverjük, amíg kissé habos nem lesz. Ezután berakjuk a hűtőbe pihenni, közben a 4 tojás fehérjéből kemény habot verünk és ezt is betesszük a hűtőbe. Amíg pihennek, addig elkészíthetjük a tiramisualapját:Lefőzzük a kávét és beleöntjük egy nagyobb tálba, hozzáadunk 1,5 dl rumot/konyakot, 2 csomag vaníliás cukrot, ízlés szerint cukrot (én kb. 7 evőkanálnyit szoktam bele tenni) és összekeverjük. Ebbe a keverékbe belemártjuk a babapiskótákat egyenként egy pillanatra, mert nagyon hamar meg szívják magukat. Ezeket a beáztatott piskótákat a tepsibe fektetjük szorosan egymásmellé. Ha kész az első sor, akkor kivesszük a hűtőből a krémet és a tojáshabot, a tojáshabot beletesszük a sajtos krémbe és összekeverjük. Ezután a piskótákra teszünk egy "sor" krémet majd megint áztatott piskótát. Ebből a mennyiségből két ilyen sor jön ki. A lényeg, hogy a legteteje krém legyen. Megszórjuk jó bőven a tetejét kakaóporral.Tálalás: Elkészülés után még legalább egy éjszakát pihentessük, hogy "összeérjen".Lehet hozzá még tejszínhabot adni tálaláskor.Óvatosan szeleteljük!
 
                                                                                                 Tiramisu 7.
 
 Hozzávalók: 2 dl feketekávé, 1 kupica rum, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomagvaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg Mascarpone (vagy Azurro sajtkrém(lehet túró is), 25 dkg babapiskóta, 3 evőkanál kakaópor.A feketekávét a rummal összekeverjük, és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos-cukros masszát a sajtkrémmel összekeverjük, és a tojáshabot lazán beleforgatjuk. A babapiskóta felét egyenként a rumos feketében megmártjuk, és tálra fektetjük. A krém felét rákenjük, a maradék,szintén beáztatott babapiskótát rárakjuk, végül a krém másik felével beborítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és a süteményt kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk
 
 
                                                                                     Tiramisu 8
 
. Hozzávalók: 50 dkg Mascarpone, 4 tojás sárgája, 12 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kávéskanál fahéj, 4 tojás fehérje, csipet só, 4,5 dl erős kávé, 0,5 dl sütőrum, holland (keserű) kakaó a szóráshoz, 50 dkg babapiskóta A tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot finom krémmé verjük, amíg a cukor feloldódik - azaz kifehéredik a krém. Kanalanként hozzáadjuk a Mascarponét és megszórjuk a fahéjjal. A tojások fehérjét kemény habbá verjük - jó, ha kicsit lehűtjük előtte, és egy csipet sót teszünk bele - és lazán a krémbe forgatjuk. Erős kávét főzünk, hozzákeverjük a sütőrumot vagy tetszés szerinti likőrt. Megmártjuk a babapiskótát, ügyelve, hogy nedves legyen, de ne ázzon szét - sajna ez manapság nagyon nehéz, mert szinte csak levegőből készülnek a piskóták. A krémet és a piskótát edénybe rétegezzük úgy, hogy egy réteg piskótát leteszünk, rákanalazzuk a krémet, és jól megszórjuk a kakaóporral. Jól lehűtjük. 4-16 órát kell érni hagyni-5 - 15 fokon.Ajánlom, hogy legalább 15 órát hagyjátok állni, mert megkeményedik a krém, nem lesz folyós.
 
                                                                                             Tiramisu 9.  
 
. Hozzávalók 1 csomag babapiskóta, 1 doboz Mascarpone (250 grammos), 2 tojás,mazsola, két evőkanál cukor, kakaópor, fahéj, konyak, rum, vagy valamilyen édes likőr, 2 dl tej, egy adag hideg feketekávé, vaníliás cukor A mazsolát előző este beáztatjuk konyakba vagy rumba. Másnap először összekeverünk egy adag kávét némi édes likőrrel, vaníliás cukorral, rummal és tejjel. Ezt félretesszük. Ezután elkészítjük a krémet: a 2 tojás sárgáját fehérre kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a Mascarpone-t, a leszűrt, áztatott mazsolát,majd a tojások felvert habját, de vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Egy tálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat úgy, hogy a babapiskótát egy pillanatra beletesszük a már előre elkészített "tejeskávéba". Mikor a tál alját teleraktuk az áztatott piskótával, megkenjük a tetejét a krémmel. Ezután megszórjuk kakaóporral és egy kevés fahéjjal. Ezután addig rétegezzük a hozzávalókat, a míg abból tart. Az utolsó réteg krém legyen. Ha készen van, lefedve pár órára hűtőbe tesszük, úgy lesz az igazi!  
 
                                                                                                        Tiramisu 10.
 
. 2 db Azzuro krém /vagy 1 Azzuro+1 Natúr Party vajkrém /, 30 db babapiskóta, 4tojás sárgája, 1 ek. Nescafé, 12 dkg porcukor, 1 mk. őrölt fahéj, 1/2 dl rum, 1 ek.kakaó.A kávét 1 dl. melegvízben feloldjuk, ha kihűlt beleöntjük a rumot. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk az Azzurot. Arumos kávéba megmártjuk a babapiskótákat. Egy tál aljára lerakunk egy sort, majd az oldalára is állitunk körbe egy sor piskótát. A krém felét rásimítjuk a piskótára.Erre lerakjuk a maradék piskótát, majd a maradék krémet. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és másnapig állni hagyjuk. Tálaláskor tetejét meghintjük keserű kakaóporral. Készíthetjük gyümölcstorta lapra is. Tiramisu 11. Tiramisu 11. Hozzávalók: Fél liter erős kávé, 3 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál fahéj,30 dkg natúr tejszínes krémsajt (mascarpone), 1 dl rum vagy konyak, 30-35 db babapiskóta, 2-3 evőkanál kakaópor A kávéhoz keverjük a rum felét és a fahéjat, egyenként megforgatunk benne 10-12 babapiskótát, de vigyázzunk, ne ázzanak el. Ezeket mély tálba rakjuk. A másik 10-12 babapiskótát félbetörjük, megmártjuk a kávés-rumban, és kirakjuk a tál oldalát.Kikeverjük a krémsajtot a cukorral és a maradék rummal, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A tál aljára simítjuk a krém felét, a maradék babapiskótákat
megmártjuk a kávés-rumos "pancsiban", a krém tetejére fektetjük. A piskótaréteg tetejét mindig megszórjuk kakaóporral. Rásimítjuk a krém másik felét. Fóliával betakarjuk, 5-6 órát hűtjük. Tálaláskor, a tetejét meghintjük kakaóporral. A tálból szeleteljük, mint a tortát. Tejszínhabot tehetünk rá 
 
                                                                   Tiramisu a Slágerrádiótól
 
Piskótalapot sütünk, amihez kell: 5 tojás, 15 dkg liszt, 15 dkg cukor A tojásokat külön választjuk, a sárgáját elkeverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét felverjük a maradék 10 dkg cukorral. A tojásfehérjét nem tanácsos teljesen keményre verni. Amikor kisült a piskóta, kettévágjuk, hogy ujjnyi vastagtésztalapokat kapjunk. De előre gyártott piskótalappal is dolgozhatunk.A krém úgy készül, hogy 60 dkg mascarpone vagy Azurro sajtot vásárolunk, amit összekeverünk 2 tojássárgájával, 5 dkg porcukorral, 3 evőkanál mézzel, és fél dl mandulalikőrrel. A sajt sűrűségétől függően hozzákeverhetünk még tejszínhabot (1-2 dl tejszínből felvert cukrozatlan habot), majd készítünk 4 dl hosszú kávét, akár instant kávéból is. Ehhez hozzákeverünk még fél dl rumot.Egy tepsi vagy egy jénai tál aljába bele tesszük az egyik piskótalapunkat, és a rumos-kávé felével meglocsoljuk. Ennek jól át kell itatódnia. Utána rákenjük a krémfelét, majd a másik lapot is elhelyezzük a krémre, szintén meglocsoljuk, és a maradék krémet is felvisszük a piskótára. Ha ezt egy nappal korábban elkészítjük,akkor az ízek jól összeérnek. Közvetlenül a tálalás előtt megszórjuk kakaóval, kockákra vágjuk.  
 
                                                                                             Tiramisu a Webcuki-ból
 
Tiramisu a Webcuki-ból Hozzávalók: 2 dl feketekávé, 1 kupica rum, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomagvaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg Azurro sajtkrém (lehet túró is), 25 dkg babapiskóta, 3 evőkanál kakaópor. A feketekávét a rummal összekeverjük, és hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásos-cukros masszát a sajtkrémmel összekeverjük, és a tojáshabot aztán beleforgatjuk. A babapiskóta felét egyenként a rumos feketében megmártjuk, és tálra fektetjük. A krém felét rákenjük, a maradék, szintén beáztatott babapiskótát rárakjuk, végül a krém másik felével beborítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és a süteményt kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tiramisu egyszerűen Tiramisu egyszerűen Hozzávalók: 3 doboz babapiskóta 50 dkg sajtkrém /YOGO v. Parmalat /, 4 tojássárgája, 120 g porcukor, 1-1.5 kávéskanál őrölt fahéj, erős kávé, rum v. konyak A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a krémsajtot, jólösszekeverjük.Beleszórjukafahéjat.Afeketekávébabelekeverjükarumot/konyakot, és megforgatjuk benne a babapiskótát. /Vigyázni kell, nehogy elázzon. /Egy magas szélű tányér aljába berakjuk a piskótát, és a szélét is kibéleljük.Rákenünk egy adag krémet, majd megint piskóta. A tetejére krém, és meg szórjuk keserű kakaóval.Legalább 4 órára a hűtőbe
                                                                             
 
 
Kereső

 

 

 

 

Belépés
0.062 mp