Gyertyák

 

 

 Nézd, nézd, a láng! Ne vedd ne vedd le róla a szemed, mely fénytől soha meg se rebben: tekinteted még nyíltabb, szebb varázs, mikor a meg-megvillanó parázs

                             

  

 Minden parázs hideg hamu minden szó néma tátogás. Nem kellenek szavak Elég egy összevillanás Még az se kell Elég ha vagy.

 

                                          

 Ki fájdalmában is nevetni tud, talpra segíti azt, aki elesett, az tud csak egyedül igazán szeretni, oly érték ez, mi csak keveseknek jut.

                        

 Osztani magad: - hogy így sokasodjál; kicsikhez hajolni: - hogy így magasodjál; hallgatni őket, hogy tudd a világot; róluk beszélni, ha szólsz a világhoz. Széjjel szóródni - eső a homokra - sivatagnyi reménytelen dologra s ha nyár se lesz tőled - s a táj se zöldebb: - kutakká gyűjt a mély: - soká isznak belőled!

                        

 Tudod, hogy nincs bocsánat, hiába hát a bánat. Légy, ami lennél: férfi. A fű kinő utánad. A bűn az nem lesz könnyebb, hiába hull a könnyed. Hogy bizonyság vagy erre, legalább azt köszönjed. Ne vádolj, ne fogadkozz, ne légy komisz magadhoz, ne hódolj és ne hódíts, ne csatlakozz a hadhoz.

                      

 A szép arc, mint tavasz virága, Alig virul, hervadni kezd, Csak egy szépség van, mely sírig tart, Mit érzésünk másokra fest.

                    

 Ha valaki elment, és ezzel együtt kitépte a szíved, nagyon sokáig képtelen vagy neki megbocsátani. Először önmagad hibáztatod mindenért, ami nem vagy, mindenért, amiben mások jobbak nálad. Aztán őt okolod. Sírsz miatta, szidod magadban, százszor is megfogadod, hogy nem veszed a szádra többé a nevét, és nem nyitsz ki újságot, amiben ő szerepel. Nem nézel tévét. Nem hallgatsz zenét. Nem beszélgetsz ...

                 

 

 Az a rettenetes üresség az érintéskor, mint mikor belépsz egy házba, amely, úgy hiszed, tele van emberekkel, akiket szeretsz, és üresen találod, még a bútorok is eltűntek. Szobáról szobára körbemész, hallod a csupasz padlón a lépteid visszhangját. Hangod az üres falakról visszaverődik, ahol még látni a fényképkeretek vonalát, mint egy holttest körüli krétarajzot. Elment.

 

                      

Kereső

 

 

 

 

Belépés
0.025 mp